dijous, 24 de febrer del 2011

Col-i-flor en vinagre

Si teniu hort o sou dels que només compreu verdura de temporada o dels que feu cistella ecològica (que et posen el que hi ha a l'hort i llestos) sabreu que és època de col-i-flor. I això vol dir que pots arribar a tenir més existències de col-i-flor de les que pots ingerir.

Per això, la proposta que us faig avui és per poder aprofitar la col-i-flor tot l'any. Però, potser, senzillament us agrada aquesta verdura i voleu aprofitar que n'és l'època per a fer-ho.

El fet és que sigui el que sigui aquí us en deixo la preparació que és tan simple com agafar una col-i-flor i trossejar-la deixant les flors (o com es diguin, suposo que ja m'enteneu) senceres. Llavors, ben netes i seques, les poseu en pots de vidre. I tot seguit hi afegiu vinagre de vi negre cobrint-les per complet. Tapeu els pots ben tapats i llestos! En un parell de setmanes ja la tindreu a punt.

Es pot conservar molt temps amb aquesta tècnica però com més li deixeu (1 any per exemple) més forta de gust quedarà i algunes parts s'estobaran per la cocció del vinagre. Tingueu en compte.

I per menjar-vos-ho, us proposo fer un trinxat de col i patata i un tall de botifarra negra i una arengadeta i aquesta col-i-flor amanida amb sal i oli. Mmmmmm! Sóc una pagesa, ho sé! Però queda boníssim! A veure si us agrada!

Salut i bons aliments!