divendres, 12 d’agost del 2011

Remolatxa amb vinagre

Al lloc on compro la verdura, tot sovint per aquesta època ens posen remolatxes. En aquest país (o al menys a la meva família, tot i que si miro les verduleries tampoc n'hi veig mai) no som gaire d'aquest tubercle a diferència de Polònia, per exemple, que en mengen força i cuinada de maneres ben diferents.

La qüestió és que a nosaltres no ens acaben d'agradar gaire així que el consum no és gaire elevat i per a que no se'ns facin malbé us proposo una conserva molt típica d'aquest producte: amb vinagre.

Què necessitarem:
- 1kg de remolatxa
- 50cl de vinagre
- 1 clau
- 1 fulla de llorer
- 5 grans de pebre negre

I què hem de fer?
Doncs netegem les remolatxes amb aigua freda i les posem en un pot cobertes d'aigua amb sal i les posem a bullir durant unes 2 horetes (si en fas menys doncs menys temps). Veureu que estan cuites quan les punxem i caiguin (com les patates). Un cop fetes les treiem i les deixem refredar.

Després les pelem i les tallem a rodanxes. Les posem en un pot de vidre amb el clau, el llorer i el pebre i, finalment hi afegim el vinagre que prèviament hem fet bullir durant 3 minuts.

Tapem el pot ben hermètic i llestos! Ja ho podem guardar en un lloc fosc i sec. I al cap de dos setmanes ja les podem tastar!

Aquí les teniu, ben preparades per posar a una amanida o a qualsevol plat que trobeu, per exemple al web del Karakia del 33.

Apa, salut i bons aliments!