Sovint sembla que ser jove i menjar bé, bo i de qualitat és incompatible. Sembla que tot s'hagi de fer depressa i que com que mengem sucs de tetrabric sense sucre o melmelades de les que "es conceben com a menys prefabricades" per posar un exemple, ja estem cuidant la nostra alimentació sense parar a pensar que posant-hi una mica més de temps i ganes de fer-ho (és clar!) podem menjar molt millor i sa de veritat!
El que aniré posant en aquest blog no són pas receptes exòtiques ni grans exquisiteses sinó aquelles receptes i tècniques que sovint fan les padrines (o àvies com n'hi volgueu dir) i que molts (massa) joves ja no les fan (la vida ràpida i còmoda ens està fent perdre el plaer del bon menjar d'abans i d'ara) .
Moltes persones joves ens dediquem a fer manualitats i perquè no utilitzem la cuina com una manualitat més i a sobre ens serveix per menjar bé!? Jo sóc de les que prefereixo que no em donin pa del súper o enciam iceberg embasat i net o pits de pollastre en safata. Què hi farem... prefereixo un bon pa del forn "de veritat" del poble i un enciam meravella i un pollastre acabat de tallar a la carnisseria.
El meu objectiu, amb aquest blog doncs, és posar sobretot tècniques i no pas receptes (de receptes la xarxa ja en va plena!), és a dir, com fer els diferents llegums cuits o melmelades o conserves d'aliments que he aprés de la meva padrina o mare o d'algun llibre. I potser, de tant en tant, alguna recepta que altra.
Espero que sigui útil i si més no que serveixi per deixar escrits els bons consells que sempre em dóna la meva estimada padrineta!
Així que comencem!
Aquest bloc m'encantara!
ResponEliminaAi que bé! A mi també m'encanta que t'encanti! Espero no defraudar-vos!
ResponEliminaPetons!
compraba el cigrons de pot, perque sempre amb cadaben durs pel mol que els fes bullir.
ResponEliminaGracies a tu he fet i he pugut menjar uns bons cigrons. Maria
Iep! Què bé! Me n'alegro moltíssim Maria que hagis tingut èxit amb els cigrons!
ResponEliminaSi fas alguna altra recepta ja ens ho comentaràs!
Salut!